2013 m. kovo 6 d., trečiadienis

Projekto dalyviai

Mokslinis tyrimas "Kultūros institucijų komunikacinių kompetencijų plėtra žinių ir kūrybos visuomenė kontekste" reikalingas norint nustatyti kultūros institucijų kaip reikšmingos kūrybinės ekonomikos sektoriaus dalies paslaugų kūrimo, gaminimo ir vartojimo efektyvumą. Yra pastebėta, kad dalis tradicinių kultūros institucijų neplėtoja arba menkai plėtoja kūrybinėmis industrijomis būdingas komunikacijos praktikas, kurios užtikrina ryšį su įvairiomis auditorijomis, leidžia kurti tikslinius produktus ir juos viešinti. 

Tyrimo metu surinkti duomenys padėtų nustatyti Lietuvos kultūros institucijų komunikacinių kompetencijų pobūdį, palyginti jas su šiuolaikiškomis kūrybinių industrijų komunikacinėmis praktikomis bei teikti rekomendacijas, kaip būtų galima efektyvinti kultūrinių institucijų veiklą pasinaudojant gerosiomis kūryinių industrijų komunikacinių praktikų ir kompetencijų patirtimis.


Šiame moksliniame tyrime dalyvauja dalyvauja 6 mokslininkai ir 6 tyrėjai.




Mokslininkai


Prof. dr. Gintautas Mažeikis

Mokslinių interesų kryptys:

Šiuolaikinių socialinės ir politinės filosofijos teorijų analizė, Postmoderni politinė antropologija, Propagandos ir simbolinio mąstymo tyrimai ir analizė, Kūrybinių industrijų analizė ir filosofinė kritika; Socialinės ir politinės kritikos tyrimai ir plėtra.


          
Prof. dr. Jurgita Staniškytė


Mokslinių interesų kryptys:






     

Doc. Linara Dovydaitytė

Mokslinių interesų kryptys:

Menas ir politika, Sovietmečio kultūra ir dailė, Pokumunistinė atminties kultūra, muziejų studijos, Šiuolaikinio meno procesai, Šiuolaikinės kultūros teorijos, Feministinė meno istorija.


Doc. Kristina Juraitė


Mokslinių interesų kryptys: 

Kultūros komunikacija ir mediatizacija, vizualinės medijos ir komunikacija, socialinės atsakomybės komunikacija, auditorijų studijos, medijų raštingumas, viešųjų diskursų tyrimai






        
Doc. Edgaras Klivis 



Mokslinių interesų kryptys: 

Sovietinio laikotarpio Lietuvos sociokultūriniai procesai, Meno raida, teatras ir kinas, Lyginamosios Centrinės ir Rytų kultūros ir teatro procesų studijos, Sovietinis ir posovietinis kinas.


Doc. Ina Pukelytė

Mokslinių interesų kryptys: 


Naujosios vizualiosios medijos teatre, Postmodernus teatras, Teatro ir kultūros vadyba, Kultūros politika.
                 

Tyrėjai
Agnė Augulevičiūtė

2007 – 2011 m.: Anglų filologijos bakalauras, Humanitarinių mokslų fakultetas, Vytauto Didžiojo universitetas. 

2011 - 2013.: Viešųjų ryšių magistras (Integruota komunikacija), Politikos ir diplomatijos fakultetas, vytauto Didžiojo universitetas.




    
Rimgailė Masiulytė

2006 - 2010 m.: Komunikacijos ir informacijos bakalauras (Žurnalistika), Žurnalistikos institutas, Vilniaus universitetas.

2012 - 2012 m.: Viešųjų ryšių magistras (Integruota komunikacija), Politikos ir diplomatijos fakultetas, vytauto Didžiojo universitetas.



Viltė Migonytė

2005 - 2009 m.: Menotyros bakalauras, Menų fakultetas, Vytauto Didžiojo universitetas.

2009 - 2011 m.: Kultūros paveldo ir turizmo magistras, Menų fakultetas, Vytauto Didžiojo universitetas.

2012 m. - : doktorantūra, Menų fakultetas, Vytauto Didžiojo universitetas.


Ignė Stoškutė-Mažuknienė 

2004 - 2008 m.: Menotyros bakalauras, Menų fakultetas, Vytauto Didžiojo universitetas.

2008 - 2011 m.: Teatro kritikos ir scenos men7 vadybos magistras, Menų fakultetas, Vytauto Didžiojo universitetas.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą